Actueel

De oplossingsrichtingen binnen het MIRT-onderzoek A2 Weert-Eindhoven zijn 14 december goedgekeurd door de programmaraad van SmartwayZ.NL. Het gaat om een totaal van vijf richtingen die onderzocht gaan worden.

Bekijk het artikel

Het is duidelijk dat er een nieuw tijdperk in de mobiliteit is begonnen. De eerste grensoverschrijdende proef met platooning vrachtwagens is uitgevoerd. We zien auto’s in de showroom die automatisch bijsturen, het verkeer in de gaten houden en automatisch afstand houden. We voeren grootschalige proeven uit met communicatiesystemen tussen weg en voertuig. En bij grote evenementen wordt gewerkt met slim verkeersmanagement.

Bekijk het artikel

De Verkeer, Mobiliteit & Parkeren Expo vond 23 en 24 november plaats in Houten. Een hoop bedrijven en instellingen uit de mobiliteitssector waren aanwezig, waaronder het platform Beter Benutten. Trendwatcher Vincent Evertse liep ook rond op de beursvloer en deed een aantal interviews.

Bekijk het artikel

Net zoals SmartwayZ.NL, werkt ook het project Spookfiles A58 aan de reis van morgen. Het gebruiken en combineren van verschillende data is hierin de sleutel. Het project is een klinkend voorbeeld van wat Smart Mobility op termijn kan doen voor een betere doorstroming. Het aanvalsplan van SmartwayZ.NL bouwt nu verder op de basis van projecten als Spookfiles A58.

Bekijk het artikel

In september riepen Rijkswaterstaat en de gemeenten Tilburg en Breda marktpartijen op om de slimste oplossing voor de A58 tussen Breda (knooppunt St. Annabosch) en Tilburg (West) in te zenden. Met deze oproep werd onderzocht of er belangstelling vanuit de markt is om in co-creatie met publieke partijen te investeren in bereikbaarheidsoplossingen.

Bekijk het artikel

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de gedeputeerden Van der Maat (Noord-Brabant) en Van der Broeck (Limburg) hebben het startsein gegeven voor de verkenning naar maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de A67 tussen Eindhoven en Venlo te verbeteren. Bij het onderzoek wordt met name gekeken naar de bijdragen die nieuwe innovatieve technieken op het gebied van mobiliteit en verkeersmanagement kunnen leveren aan een vlottere afwikkeling van de personenauto’s en vrachtwagens op de weg.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden