Actueel

MobilitymoveZ.NL organiseerde woensdag 11 oktober de eerste Dialoogdag. Tijdens deze dag maakten marktpartijen die zich hadden ingeschreven voor de belangstellingsregistratie kennis met elkaar. Ook werden ze geïnformeerd over het verdere verloop van het project. Zo’n 70 bezoekers vanuit 40 marktpartijen waren aanwezig.

Bekijk het artikel

Een auto die je deelt met anderen, elektrische vrachtfietsen, draadloos je auto opladen, een elektrische deelscooter, een fietsbrug, een afhaalhub waar je 24/7 je pakketten op kunt halen, een zelfrijdende shuttle; dit zijn nog maar zeven van de zestien winnaars in Mobility Lab. Vijfendertig startups meldden zich dit jaar aan. De zestien geselecteerde startups krijgen van SmartwayZ.NL en De Verkeersonderneming de kans om hun product of dienst in te testen in de praktijk. Het doel van het Mobility Lab is ruimte te geven aan nieuwe en innovatieve ideeën die een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid.

Bekijk het artikel

Voor het project Marktplaats voor Mobiliteit vindt op 30 oktober de eerste marktconsultatie plaats. IMMA-gecertificeerde dienstverleners zijn uitgenodigd om mee te denken over de komende aanbesteding. Op basis van deze consultatie wordt de aanbesteding aangescherpt en naar verwachting in december gepubliceerd.

Bekijk het artikel

Nadat eerder werd besloten te beginnen met een plan van aanpak voor een onderzoek naar de A2 Randweg Eindhoven, is nu de gemeente Eindhoven als kartrekker van deze deelopgave van mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL benoemd. Het plan van aanpak voor het onderzoek is op 27 september goedgekeurd tijdens een vergadering van de SmartwayZ.NL programmaraad.

Bekijk het artikel

Binnen de SmartwayZ.NL deelopgave Smart Mobility is onlangs groen licht gegeven voor acht nieuwe projecten, die elk als doel hebben om bij te dragen aan vlotter, veiliger en duurzamer verkeer in Zuid-Nederland. De acht projecten worden nog in de loop van 2017 opgestart en hebben een looptijd tot uiterlijk 2020.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden