Actueel

Tijdens de eerste dag van de Intertraffic-beurs in de RAI Amsterdam op 20 maart heeft Christophe van der Maat, gedeputeerde van Mobiliteit en Samenwerking uit Noord-Brabant, onder toeziend oog van het aanwezige publiek, bekend gemaakt dat zes marktpartijen een intentieovereenkomst sluiten met MobilitymoveZ.NL. De partijen hebben een innovatief mobiliteitsvoorstel ingediend. Met de intentieovereenkomst wordt vastgelegd dat zij gedurende drie maanden in samenspraak met de overheid hun beproevingsvoorstel verder detailleren en uitwerken.

Bekijk het artikel

MobilitymoveZ.NL is de experimentele omgeving binnen het programma SmartwayZ.NL waarin slimme mobiliteitsoplossingen worden getest voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Door te experimenteren, te ontwikkelen en te oefenen in de echte wereld wordt stap voor stap duidelijk wat wel en niet werkt.

Bekijk het artikel

Het is één van de meest complexe vraagstukken in de regio Eindhoven op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. De files van de A2 Randweg Eindhoven kosten op jaarbasis 75 miljoen euro aan stilstaande mensen en goederen. Een weg door de stad die ook veel druk geeft op omwonenden en milieu. “Zelf fiets ik dagelijks naar kantoor, maar ook naar Den Bosch zou ik de fiets overwegen vanuit Eindhoven.”

Bekijk het artikel

Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 maart vindt in de Amsterdams Rai Intertraffic plaats, ’s werelds grootste beurs voor mobiliteitsprofessionals. Ook SmartwayZ.NL is hier aanwezig. Je vindt ons in Hal 8 Smart Mobility Center (stand 08.304). Daarnaast zijn start-ups van Mobility Lab te vinden op hun stand in ITS UP (hal 9).

Bekijk het artikel

Hèt project in de Bereikbaarheidsagenda waarin het voorop zetten van slimme mobiliteitsoplossingen tot uiting komt is Brainport Smart Mobility (Landingsplaats). Het Portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit en Innovatie is op 19 februari 2018 akkoord gegaan met de start van Brainport Smart Mobility. Hierin worden vraag en aanbod op het gebied van slimme mobiliteit bij elkaar gebracht.

Bekijk het artikel

De druk op stedelijke gebieden wordt steeds groter. Woonde in 1950 nog 30 procent van de wereldbevolking in steden, in 2050 is dat 60 procent. Deze verstedelijking stelt nieuwe eisen aan infrastructurele voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. Ook de druk op mobiliteit zal toenemen. Hoe kun je deze druk duurzaam en slim opvangen? Smart City Eindhoven geeft het goede voorbeeld.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden