Actueel

Onlangs organiseerde het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de jaarlijkse Netwerkdag Energie en Klimaat. Op die dag is de ‘IenW Award voor Energie en Klimaat’ uitgereikt aan InnovA58. Dit project verdient de juryprijs omdat het project volgens de jury een in het oog springende bijdrage gaat leveren aan de klimaatdoelen van IenW.

Bekijk het artikel

Het is nu echt officieel. Over anderhalf jaar is Nederland gastheer van een groot Europees congres (ca. 2.500 deelnemers) op het gebied van Smart Mobility, dat wordt georganiseerd door ERTICO-ITS Europe. Dit Europese ITS Congres vindt plaats van 3-6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond. Het congres biedt podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijden en logistiek. Een aantal van deze innovaties was vanmiddag op de Automotive Campus in Helmond te zien.

Bekijk het artikel

Tijdens de vakbeurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren werd Brabant benoemd als ‘tussensprintkampioen’ van het landelijke project Talking Traffic. In dat project worden in heel Nederland intelligente verkeerslichten (iVRI’s) geplaatst om het verkeer beter te laten doorstromen. iVRI’s zijn slimme verkeerslichten die gekoppeld zijn aan een datacentrale, zodat verkeer via een stroom van data gestuurd kan worden. Daarmee krijgen bijvoorbeeld fietsers of vrachtwagens voorrang of langer groen als daarmee een opstopping voorkomen wordt. In verschillende Brabantse steden zijn al iVRI’s actief.

Bekijk het artikel

MobilitymoveZ.NL organiseerde woensdag 11 oktober de eerste Dialoogdag. Tijdens deze dag maakten marktpartijen die zich hadden ingeschreven voor de belangstellingsregistratie kennis met elkaar. Ook werden ze geïnformeerd over het verdere verloop van het project. Zo’n 70 bezoekers vanuit 40 marktpartijen waren aanwezig.

Bekijk het artikel

Een auto die je deelt met anderen, elektrische vrachtfietsen, draadloos je auto opladen, een elektrische deelscooter, een fietsbrug, een afhaalhub waar je 24/7 je pakketten op kunt halen, een zelfrijdende shuttle; dit zijn nog maar zeven van de zestien winnaars in Mobility Lab. Vijfendertig startups meldden zich dit jaar aan. De zestien geselecteerde startups krijgen van SmartwayZ.NL en De Verkeersonderneming de kans om hun product of dienst in te testen in de praktijk. Het doel van het Mobility Lab is ruimte te geven aan nieuwe en innovatieve ideeën die een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid.

Bekijk het artikel

Voor het project Marktplaats voor Mobiliteit vindt op 30 oktober de eerste marktconsultatie plaats. IMMA-gecertificeerde dienstverleners zijn uitgenodigd om mee te denken over de komende aanbesteding. Op basis van deze consultatie wordt de aanbesteding aangescherpt en naar verwachting in december gepubliceerd.

Bekijk het artikel

Filter actueel

U kunt het nieuws filteren op deelopgaves. Kiest u in onderstaande opties voor de gewenste deelopgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van SmartwayZ.NL? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief!

Aanmelden