Grote autofabrikant onderzoekt communicatie tussen auto's en coöperatieve verkeerslichten in Helmond

Publicatiedatum: 14-02-2019

Vrijdag 25 januari heeft een onderzoeksteam van een automobielfabrikant Helmond bezocht. Zij werken binnen de testomgeving Düsseldorf aan de use case coöperatieve verkeerslichten. Het team wilde onderzoeken of de Europese standaarden ook écht internationaal zijn. Dat bleek, want hun auto communiceerde verbazingwekkend goed met onze verkeerslichten.

Uiteraard waren er enkele knelpunten, maar dat was ook het doel. Zo wordt de typologie van het kruispunt (het kaartbeeld) in berichtjes meegestuurd. Die is in Nederland geavanceerder dan men in Duitsland gewend is, waardoor het kaartbeeld niet goed door kwam. Daar gaan zij mee aan de slag. Verder is informatie gedeeld over de technische werking en de interpretatie van standaarden.

Het team was onder de indruk van het niveau hier in Nederland en specifiek hier in Brabant en Limburg. Verder was het erg nuttig dat zowel de overheid als de marktpartijen bij de testen aanwezig waren. Het was een leuke, leerzame en vruchtbare dag. Als de gelogde data geanalyseerd is, zullen we de resultaten samen met het onderzoeksteam bespreken en we houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

 

Deel deze pagina: