"Wat werkt voor Brabant, werkt straks voor Nederland"

Publicatiedatum: 24-11-2016

Het is duidelijk dat er een nieuw tijdperk in de mobiliteit is begonnen. De eerste grensoverschrijdende proef met platooning vrachtwagens is uitgevoerd. We zien auto’s in de showroom die automatisch bijsturen, het verkeer in de gaten houden en automatisch afstand houden. We voeren grootschalige proeven uit met communicatiesystemen tussen weg en voertuig. En bij grote evenementen wordt gewerkt met slim verkeersmanagement.

Minister Schultz van Haegen informeert regelmatig de Tweede Kamer over de voortgang van mobiliteit in Nederland. Onlangs bood ze de brochure 'Smart Mobility; Bouwen aan een nieuw tijdperk op onze wegen' aan. Voorzitter van de Programmaraad Christophe van der Maat is hierin aan het woord over SmartwayZ.NL. Zijn stelling: "Wat werkt voor Brabant, werkt voor Nederland. En dus ook voor Europa."

Download hier de brochure.

Deel deze pagina: